TATONKA – μια Γερμανική, οικογενειακή εταιρεία

tatonkalogo positiv

 

Στην Tatonka αναπτύσσουμε προϊόντα για ανθρώπους που απολαμβάνουν να περνούν χρόνο στη φύση. Το κάνουμε αυτό με πάθος, φαντασία και αντοχή – και με επιτυχία. “ – Andreas Schechinger, Ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της Tatonka GmbH

 

 

Η μάρκα εξωτερικού χώρου TATONKA δημιουργήθηκε και καταχωρήθηκε παγκοσμίως το 1993. Λίγο αργότερα, το 1994, η οικογενειακή επιχείρηση Mountain Sport GmbH, που ιδρύθηκε το 1980, μετονομάστηκε σε Tatonka GmbH. Είμαστε ο μόνος κατασκευαστής εξωτερικού χώρου που κατασκευάζουμε μόνοι μας όλα τα δικά μας προϊόντα με πλήρως διαφανή τρόπο – εδώ και πάνω από 30 χρόνια.

 

Η μάρκα εξωτερικού χώρου TATONKA: ο βαυαρικός βίσονας

Στη γλώσσα των Σιού, TATONKA σημαίνει βίσωνας. Η ιδέα για την επωνυμία μας προέρχεται από την ολοένα δημοφιλή ταινία «Dances with Wolves». Για τους ιθαγενείς της Αμερικής, ο βίσωνας εξακολουθεί να είναι ιερό ζώο. Για εμάς είναι σύμβολο της φύσης, της ελευθερίας, της ερημιάς και της δύναμης. Αντιπροσωπεύει όμως και πολλά περισσότερα. Είναι ένα ζώο αγέλης με αποφασιστικότητα και θέληση από μόνη της. Ως επωνυμία εξωτερικού χώρου, αυτά είναι χαρακτηριστικά με τα οποία ταυτιζόμαστε πραγματικά.


Εικόνα1

 

Tatonka GmbH: μια γερμανική οικογενειακή εταιρεία

Η Tatonka GmbH είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με την έδρα της στο Dasing κοντά στο Augsburg. Έχουμε μια επίπεδη ιεραρχία στην εταιρεία, σύντομες και αποτελεσματικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων και προσωπική επαφή με τους υπαλλήλους και τους πελάτες μας. Οι εγκαταστάσεις Dasing της Tatonka στεγάζουν το τμήμα ανάπτυξης, τη διαχείριση και την αποθήκη διανομής μας. Τα προϊόντα μας κατασκευάζονται στα ιδιόκτητα εργοστάσιά μας στο Βιετνάμ. Η Tatonka GmbH έχει περίπου 1.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.

 

Εικόνα2

Ο Andreas Schechinger είναι η δεύτερη γενιά διευθυντικών στελεχών από την οικογένεια.

 

Η ιδιόκτητη κατασκευή μας: τα πάντα από μια πηγή

Τα προϊόντα μας αναπτύσσονται στο Dasing και κατασκευάζονται στις δικές μας εγκαταστάσεις στο Βιετνάμ. Το πρώτο ιδιόκτητο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας κατασκευάστηκε στην πόλη Χο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν) το 1989. Δημιουργήθηκε σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα παραγωγής και οι Βιετναμέζοι υπάλληλοι εκπαιδεύτηκαν ανάλογα. Τα υψηλά κοινωνικά πρότυπα ήταν από την αρχή προτεραιότητα. Η δυναμικότητα της μονάδας παραγωγής επεκτείνεται συνεχώς μαζί με το μέγεθος του εργοστασίου. Σήμερα κατασκευάζουμε τα προϊόντα μας σε δύο εγκαταστάσεις της Mountech Co. Ltd.: την πόλη Ho Chi Minh και την επαρχία Binh Dinh.

Εικόνα3

Παράγοντας τα δικά μας προϊόντα, μπορούμε να επιβλέπουμε τη διαδικασία κατασκευής από την αρχή μέχρι το τέλος και, εάν απαιτείται, να παρέμβουμε για να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και να προωθήσουμε γρήγορα νέες εξελίξεις.

Διαφανής κατασκευή: Το να το βλέπεις μόνος σου δημιουργεί εμπιστοσύνη

Ως εταιρεία, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τους υπαλλήλους μας – τόσο στη Γερμανία όσο και στο Βιετνάμ. Στο Open Factory μας στη Mountech Co. Ltd. στην πόλη Χο Τσι Μινχ, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται μπορεί να έχει μια προσωπική ματιά στην κοινωνική ευθύνη που αναλαμβάνουμε όσον αφορά τους υπαλλήλους μας στο Βιετνάμ. Μία φορά την εβδομάδα οι πόρτες του εργοστασίου είναι ανοιχτές για τους επισκέπτες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Open Factory μεταβείτε στη διεύθυνση www.openfactory.tatonka.com.

Πιστοποιητικά κοινωνικής ευθύνης: Εργαζόμαστε με αποδεδειγμένα βιώσιμο τρόπο

Από το 2011, το εργοστάσιό μας Mountech Co. Ltd. έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το παγκοσμίως αναγνωρισμένο κοινωνικό πρότυπο SA8000, το οποίο επιβεβαιώνει την υπευθυνότητά μας ως εργοδότη. Το 2011, η MADE BY, ένας ευρωπαϊκός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία έφτασε στο 100% των προβλεπόμενων κοινωνικών προτύπων. Η πιστοποίηση SA8000 ελέγχεται δύο φορές το χρόνο και ανανεώνεται μετά από τρία χρόνια, η πιο πρόσφατη ανανέωση που έρχεται το 2020.

Τα προϊόντα μας: Δεν αρκεί μόνο το να είσαι ο καλύτερος

Χρησιμοποιούμε μόνο την καλύτερης ποιότητας υλικά από γνωστούς υποπρομηθευτές με τους οποίους συνεργαζόμαστε εδώ και χρόνια. Αυτό μας επιτρέπει όχι μόνο να διατηρούμε τα υψηλά πρότυπα ποιότητας αλλά και να αναπτύσσουμε από κοινού νέα υλικά. Επιμένουμε στην καλύτερη κατασκευή γιατί όταν βάζουμε το όνομά μας σε ένα προϊόν θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό.

Απόκτηση ανθεκτικού προϊόντος: επισκευή και όχι απόρριψη

Διαθέτουμε μια ισχυρή υπηρεσία επισκευής στα κεντρικά μας γραφεία στο Dasing. Έχουμε τα πάντα σε απόθεμα εδώ, από πόρπες μέχρι στύλους σκηνής, και η ομάδα τριών ατόμων φροντίζει ώστε ακόμη και τα παλαιότερα προϊόντα Tatonka να ανακατασκευαστούν επαγγελματικά για εσάς. Το μότο μας: Ένα σπασμένο φερμουάρ δεν είναι καθόλου αρκετός λόγος για να πετάξετε ένα σακίδιο Tatonka.

Η φιλοσοφία μας: Υπευθυνότητα, δικαιοσύνη, ειλικρίνεια

Το θεμέλιο της υπεύθυνης ηγεσίας της εταιρείας είναι η δικαιοσύνη και η ειλικρίνεια. Δεν είναι πάντα ο ευκολότερος τρόπος να κάνεις πράγματα, φυσικά, γιατί μερικές φορές υπάρχουν δύσκολες αλήθειες που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Ωστόσο, στεκόμαστε πίσω από αυτά που λέμε – πάντα. Είμαστε μια ζωντανή εταιρεία με κριτική στάση και έντονη επίγνωση του μέλλοντος. Ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις, δοκιμάζουμε τις αποφάσεις μας και πιέζουμε συνεχώς τον εαυτό μας προς τα εμπρός. Για παράδειγμα, θέλουμε να εργαστούμε με ακόμη πιο βιώσιμο τρόπο τόσο από την εμπορική όσο και από την οικολογική πλευρά της επιχείρησής μας.

Είναι μια μεγάλη παραγγελία, αλλά παραμένουμε στην πορεία.