Γυρνώντας πίσω στο 2002, δεν υπήρχαν παγούρια από ανοξείδωτο ατσάλι για προσωπική χρήση, αλλά και τα θέματα που αφορούσαν την υγεία και το περιβάλλον σε σχέση με το πλαστικό δεν ήταν ευρέως γνωστά. Βλέποντας τα θέματα αυτά ξεκάθαρα και έγκαιρα, ο Robert Seals, ο ιδρυτής και εφευρέτης των Klean Kanteen®, ξεκίνησε να δημιουργεί το πρώτο δείγμα με υλικά που αγόρασε από το τοπικό κατάστημα με μεταλλικά είδη στο Τσίκο, στην Καλιφόρνια.

Το 2004, ο Ρόμπερτ παρουσίασε στην αγορά το Klean Kanteen 800ml, προσφέροντας στους ανθρώπους μία καλύτερη επιλογή από τα πλαστικά ή τα αλουμινένια παγούρια με εσωτερικές επενδύσεις: ένα ασφαλές, υγιεινό, ελαφρύ, επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι, χωρίς δισφαινόλη Α και άλλες τοξικές ουσίες. Ο στόχος μας είναι να παρέχουμε ανώτερες επιλογές και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις. Σε εκείνες τις πρώτες μέρες τα Klean Kanteens μοιράζονταν σε ανθρώπους σε συναυλίες, περιβαλλοντικές εκθέσεις, σε υπαίθριες εκδηλώσεις αναψυχής και άλλα είδη εκδηλώσεων.

Το ανεκπλήρωτο όραμα της Klean Kanteen πέρασε στην οικογένεια Cresswell το 2005, η οποία επιχείρησε να επεκτείνει το αρχικό όραμα του Seals, δημιουργώντας μία σειρά από ανθεκτικές λύσεις από ανοξείδωτο χάλυβα, αντικαθιστώντας τα πλαστικά και τα δοχεία μιας χρήσης, συνεισφέροντας στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Με την καθοδήγηση του πατέρα τους Darrel Cresswell, τα αδέρφια Jeff Cresswell και Michelle Kalberer ανέλαβαν την επέκταση και ανάπτυξη της εταιρείας.

«Στην Klean Kanteen η δέσμευση απέναντι σε εσάς και τον πλανήτη μας οδηγεί σε ό, τι κάνουμε. Από τις ανοξείδωτες δημιουργίες μας έως την εταιρεία μας, έχουμε σταθερό καθήκον να φτιάχνουμε υγιεινά, υψηλής ποιότητας προϊόντα, τα οποία θα αντικαταστήσουν για μία ζωή τα μιας χρήσης προϊόντα. Η ελπίδα μας είναι να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα μας για τα επόμενα χρόνια και γιατί όχι για δεκάδες χρόνια. Μία κούπα, ένα παγούρι ή ένα δοχείο αποθήκευσης μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλα αποτελέσματα». Jeff και Michelle

Το 2007 και το 2008 τα μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν τους κινδύνους της ουσίας BPA. Τα νέα διαδίδονται και πολλοί καταναλωτές αρχίζουν να ψάχνουν πιο υγιεινές, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές επιλογές αντί των πλαστικών και των μπουκαλιών από αλουμίνιο με εσωτερική επίστρωση. Έτσι στρέφονται προς την Klean Kanteen. Ένα χρόνο αργότερα η είδηση της καταστροφής του περιβάλλοντος εξαιτίας της μόλυνσης από τα πλαστικά οδήγησε στην ανάπτυξη της ίδιας συναίσθησης. Παγκοσμίως βλέπουμε μία μαζική αλλαγή προς την αποφυγή των μιας χρήσης πλαστικών μπουκαλιών, μιας και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν πιο υγιεινές και επαναχρησιμοποιούμενες επιλογές, όπως και πολύ συχνά ένα προϊόν Klean Kanteen. Οι αλλαγές σε αυτό το σημαντικό ζήτημα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μας ενέπνευσαν και ενίσχυσαν την πεποίθηση μας ότι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Καθώς αγωνιζόμαστε να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίζουμε τους καταναλωτές να κάνουν βιώσιμες και υγιεινές επιλογές, η Klean Kanteen συνεχίζει να εργάζεται έχοντας αυτούς τους στόχους.

Από όταν ανακοινώθηκε το πρώτο Kanteen προϊόν το 2004, σημαντικά βήματα έχουν συμβεί για να μειώσουμε τα περιβαλλοντικά μας ίχνη. Είμαστε μέλη του 1% For The Planet από το 2008 και δωρίζουμε περισσότερο από το 1% των ετησίων πωλήσεων σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που εργάζονται για την προστασία και την πρόοδο της υγείας του υπέροχου πλανήτη μας. Από το 2012 είμαστε περήφανοι που ενταχθήκαμε στον οργανισμό Certified B Corporations. Το να ακολουθήσουμε τα αυστηρά και ανεξάρτητα B Corp πρότυπα εκτέλεσης, υπευθυνότητας και διαφάνειας ήταν ένα είδος πρόκλησης για μας και η συμμετοχή μας στον οργανισμό αυτό θα συνεχίσει να μας καθοδηγεί τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

«Και ποιο είστε οι ‘εμείς’ τελικά;» ίσως αναρωτηθείτε. Είμαστε πατέρες, μητέρες, αδερφές, αδερφοί, παιδιά και φίλοι. Είμαστε μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί στη βόρεια Καλιφόρνια με πάνω από 30 χρόνια ιστορίας και διαρκή δέσμευση για την ποιότητα των υπηρεσιών και προϊόντων μας. Συμπεριφερόμαστε στους πελάτες μας σαν καλοί γείτονες και στους συνεργάτες μας σαν καλοί φίλοι. Η γραμμή που ακολουθούμε είναι απλή: να παρέχουμε οικονομικά, ασφαλή, υγιεινά και υψηλής ποιότητας προϊόντα και αξεσουάρ αλλά και να προάγουμε και να ενθαρρύνουμε την περιβαλλοντική αφύπνιση.

 

Έλεγχοι – Πιστοποιήσεις

Συνεχώς εκτελούμε ελέγχους στα προϊόντα μας, σε ανεξάρτητα και διαπιστευμένα εργαστήρια ώστε να ακολουθούμε τους κανονισμούς και τις δικές μας υψηλές απαιτήσεις για ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα. Τα τρέχοντα πρωτόκολλα μας περιλαμβάνουν πρότυπα που αφορούν ασφαλή και κατάλληλα για επαφή με φαγητό υλικά στις Η.Π.Α. και στον Καναδά, Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία, Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα πρότυπα της Γαλλίας και Γερμανίας. Τα Klean Kanteen προϊόντα συχνά αξιολογούνται και από τα ασφαλή για επαφή με φαγητό πρότυπα της Ιαπωνίας και το 2012 αυτά τα πρότυπα έγιναν μέρος του πρωτοκόλλου μας.