Τα υγιεινά φαγητά χρειάζονται και υγιεινά σκεύη

Δεν έτρωγα πάντα υγιεινά. Μόλις είχα τελειώσει το κολέγιο, δούλευα σε μία εταιρεία και έτρωγα κυρίως fast food. Ήμουν στα είκοσι χρόνια μου και ενώ θα έπρεπε να είμαι γεμάτη ενέργεια, ήμουν κουρασμένη και εξαντλημένη όλη την ώρα.

Τελικά το γεγονός αυτό με τρόμαξε αρκετά ώστε να αρχίσω να γυμνάζομαι και να τρώω πιο υγιεινά. Μέρος αυτής της αλλαγής ήταν και το ότι ξεκίνησα να πακετάρω τα γεύματα και τα σνακ μου, έτσι ώστε να είχα πάντα υγιεινές επιλογές στο φαγητό μου. Μέσα σε μερικούς μήνες ένιωθα υπέροχα.

Αφού γεννήθηκαν τα παιδιά μου, χρειάστηκε να πακετάρω και για αυτά το φαγητό τους. Μεγάλωσαν, ξεκίνησαν σχολείο και φανταστείτε τι συνέβη… περισσότερο πακετάρισμα φαγητού!

Ετοιμαζόμουν νωρίτερα, μαγειρεύοντας έξτρα γεύματα και πλένοντας και ψιλοκόβοντας λαχανικά τα Σαββατοκύριακα. Έτσι το πακετάρισμα φαγητού έγινε πολύ πιο εύκολο. Το μόνο πράγμα που έλειπε ήταν ένας πιο ασφαλής τρόπος για τη μεταφορά του υγιεινού φαγητού μου.

Ανησυχώντας για τις χημικές ουσίες στα πλαστικά τάπερ που διαρρέουν στο φαγητό, άρχισα να ψάχνω για εναλλακτικές λύσεις. Ο ανοξείδωτος χάλυβας ήταν το τέλειο υλικό, ασφαλής, ελαφρύς και χωρίς να σπάει. Ωστόσο δεν μπορούσα να βρω ανοξείδωτα σκεύη αποθήκευσης πουθενά, ούτε στο διαδίκτυο ούτε στα καταστήματα.

Μετά από ένα χρόνο περίπου έρευνας για ανοξείδωτα σκεύη αποθήκευσης και χωρίς να βρω αυτά που χρειαζόμουν, τα έφτιαξα μόνη μου. Το 2008, ίδρυσα τη LunchBots από το γκαράζ του σπιτιού μου στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Η LunchBots είναι μία οικογενειακή επιχείρηση και ο στόχος μας είναι απλός: να παρέχουμε τα υψηλότερης ποιότητας, πιο όμορφα και πιο υγιεινά σκεύη αποθήκευσης φαγητού στον κόσμο.

Jacqueline Linder

Ιδρύτρια της LunchBots

 

 

Έλεγχοι – Πιστοποιήσεις

Χρησιμοποιούμε μόνο τα πιο ασφαλή υλικά, τα οποία είναι πιστοποιημένα από τους κανονισμούς της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Επιλέξαμε τη σειρά 304 ανοξείδωτο χάλυβα (επίσης γνωστός ως 18/8 ανοξείδωτος χάλυβας) επειδή δεν έχει καμία απολύτως εσωτερική επένδυση και επικάλυψη και έτσι καμία χημική ουσία δε θα διαρρεύσει ποτέ στο φαγητό σας.

Όλα τα LunchBots προϊόντα έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί το καθένα ανεξάρτητα από το άλλο. Μέσα από τακτικούς εργαστηριακούς ελέγχους σε παγκοσμίως πιστοποιημένα εργαστήρια, έχουμε βεβαιωθεί ότι όλα τα προϊόντα και τα εξαρτήματα τους δεν φέρουν καμία ποσότητα από μόλυβδο, BPA ή φθαλικές ενώσεις. Η μη τοξική βαφή που χρησιμοποιείται στα καπάκια των LuncBots δοχείων είναι βαφή με βάση το νερό και χωρίς πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Είναι επίσης ελεγμένη και πιστοποιημένη ότι δε φέρει καμία ποσότητα από μόλυβδο, BPA ή φθαλικές ενώσεις.

Και όλα αυτά μπορούμε να τα αποδείξουμε. Είμαστε περήφανοι να σας αναφέρουμε ότι καλύπτουμε όλους τους κανονισμούς και οδηγίες των οργανισμών FDA και CPSIA(Consumer Product Safety Initiative Act) και είμαστε χαρούμενοι να μοιραστούμε τα αποτελέσματα των ελέγχων με τους πελάτες μας.